empal

Alla inlägg under januari 2012

Av Emmelie - 16 januari 2012 22:03

Dagens träning: cykel till jobbet (dock bara nerförsbacke, men lite motion gav det nog ändå), 1 timmes cirkelfys och sedan cykel hem (endast uppförsbacke).


Dagens onyttiga: 1/8 semla, 3 rutor mjökchoklad och 3 st nappar.


Dags för skärpning. Tänker skriva ner alla mina onyttigheter och all min motion. Se om jag kan få någon rätsida på allt detta.


Idag tog jag modet att åka ner till apoteket med A utan att ha vagnen med mig. Vi cyklade. Det innebar att jag var tvungen att ha honom lös inne på apoteket (låter som om det vore en hund  ). Det gick förvånansvärt bra. Han gick omkring därinne. Jag höll honom i luvan och följe tätt efter. Efter apoteket gick vi till dagis. A fick gå lite själv och det var inte lätt att hålla koll på honom, så att han inte gick ner til änderna i ån, och på cykeln. Men vi tog oss till dagis.


Jobbet blev det sen. Gick ganska smärtfritt idag. Men det märks att fokl inte har några pengar. Gud, vad lugnt det har varit. Efter jobbet blev det ett pass på Friskis & Svettis. Cirkelfys. Helt underbart. Det gick hur bra som helst idag. Antingen var jag rikgit taggad eller så var det ett lätt pass idag. Hur som helst kändes det lika skönt som vanligt efteråt. När jag kom hem blev det en knäckemacka med skicka och keso och lite vaniljkesella med frysta bär. Känner mig super duktig...  


Nu kallar sängen. Imorgon blir det shopping och kanske en tur förbi ÖF.


So long!!    

Av Emmelie - 14 januari 2012 22:29

Då var lördagen över. Skönt!! A vaknade kl 6 i morse och var inte nöjd med tillvaron. Gick upp ochförsökte få honom att somna om innan min väckarklocka gick på kl 6,30. Det gick inte. Bytte blöja och upptäckte då att pyjamasen var jättevåt. Aha, han hade kissat ner sig. Tog av han pyjamasen och sedan satte sig sambon med honom en stund. Och A somnade om. Sen sov han till strax innan nio. Det var bra.


På jobbet var det mycket att göra som vanligt på lördagar. Men jag tycker ändå att det inte var riktigt samma tryck som det brukar. Men vi hade och göra. Efter jobbet så mötte A och sambon upp mig utanför och åkte med mig hem.


Något som har retat mig hela dagen är, att på jobbet har flera sagt att jag fick in en PowerPlay-ndel i början av veckan. Men inga av de andelar jag har hemma är det vinst på. Och jag köper alltid en andel om jag själv har tippat. Måste kolla det på jobbet imorgon.


Imorgon blir det jobb igen. 11-18. Grymt tråkig tid. Men det ju pengar och det är alltid bra att ha.


So long!!!

Av Emmelie - 13 januari 2012 22:11

Oturens dag. Ooooohhh.... Nej då, det har varit lugnt idag. A har varit en ängel hela dagen och vi har busat och gosat. Härligt!! Jobbade sedan stängning, mindre roligt. Men det gick bra. Lugnt och inte många kunder.


Har inte så mycket att skriva idag. Igår hände inte mycket heller. Sydde klart min gardinkappa till köket. Blev riktigt bra. Är stolt över mig själv. På jobbet var det lugnt och inte mycket action.


Imorgon blir det jobb igen. Och på söndag likaså. Så denna helg händer det inte mycket. Tråkigt! Men samtidigt skönt. Då kan man bara vara hemma och slappa... 


So long!!! 

Av Emmelie - 12 januari 2012 13:07

Shopaholic-serien är ju så himla bra. Låter som en fjortis, men den är så lättläst och härligt skriven. Och man kan ju känna igen sig ibland.


Att Minnie skulle bli en lite kopia av sin mor hade nog ingen räknat med. Men hon är nästan värre. Vid två års ålder kan hon stoppa taxibilar och beställa dyra kappor på nätet. Men det är ingen ovanligt, intalar sig Becky. Hennes man tycker dock annorlunda och bestämer sig för att anställa en nanny.

   Samtidigt har Becky bestämt sig för att ordna en överraskningsfest åt sin man. Och den ska inte få kosta någonting. Och utan hjälp. Men till slut får hon se sig besegrad och hon får hjälp från oväntat håll.


En underbar bok som tog slut alldeles för fort. Hoppas nu att det kommer en fortsättning.


Efter detta blir det Blå gryning av Ann Cleeves.

Av Emmelie - 12 januari 2012 12:54

Blev lite besviken på boken efter att ha läst baksidan. Enligt den så skulle detta vara en "thriller med internationelli anslag och högt tempo", Jag vet inte. Visst hoppade författaren fort i tiden, men det var lite för stora steg. Men boken var helt OK.


MIkes hustru försvinner spårlöst efter jobbet. Till sina arbetskamrater sa hon att hon skulle åka hem och till Mike sa hon att hon kanske skulle ut med arbetskamraterna efter jobbet. Men efter att hon säger hej då till sina arbetskamrater är det ingen som har sett henne. När Mike tar kontakt med polisen får han inte den hjälp han förväntade sig. Istället riktar de sina misstankar mot honom.

   Vad ingen vet är att frun sitter inlåst bara ett par hus längre bort på gatan. Ska Mike eller polisen hitta henne innan det är försent?


Lite av en nybörjar -thriller skulle jag vilja påstå. Inget för mig.


Nästa bok blir En mini-shopaholic i mammas fotspår av Sophie Kinsella.

Av Emmelie - 11 januari 2012 20:14

Då har man gått sitt första spinningpass på medel. Fy f*n, vilken skillnad det var. Manstod ju nästan hela tiden. Jag pallade det inte. Hade dessutom träningsvärk efter i måndags. Ingen bra kombination kan jag meddela. Men det är bara att börja utmana sig själv. Känns som man är på ruta ett igen, men det innebär väl att jag kommer att klara det här passet med innan sommaren är här, precis som jag klarade baspasset innan julen kom. Bara att fortsätta kämpa.


Dagen har varit helt OK. Är dock väldigt trött nu. Natten till idag så vaknade A tre gånger. Det räckte dock med att sitta med honom en stund så somnade han om. Men det stör ju min sömn. Dessutom så verkade jag orolig för att jag skulle försova mig, för jag vaknade till emellan A's vakenperioder. Och kl 5 tingde klockan. Tio i sju lämnade jag A på dagis och sen bar det av till läkaren. Där gick det som väntat. Fick laserbehandla i ena ögat. Efter det var det bara att vänta tills smärtan hade lagt sig så att jag kunde sätta i linserna igen.


Hemma i stan så var jag förbi Jysk för att byta ett par kuddar åt sambon. Och sen hämtade jag A på dagis. Förbi jobbet för att hämta Jotex-paketet jag väntat på och sen hem. Efter lunch lade sig A och då passade jag på att plocka i hela huset. Jag hann även ändra uppphägningen på sonens nya gardiner och börja på en kappa innan A vaknade.


Sen fick jag äntligen tummen ur och dammsuga. A hjälpte mig. Och våttorka. Gud, vad skönt det var. Det var såååå behövligt. Nu måste vi skärpa oss.....


Nu tar jag migen välförtjänt slappi soffan...


So long!!  

Av Emmelie - 10 januari 2012 13:28

Var nervös hela dagen igår inför cirkelfysen. Men efter ett pass på jobbet på 6,5 timmar så bytte jag om och cyklade ner till Friskis. Kände mig inte speciellt sugen när jag satt och väntade på att passet skulle börja. Men så fort uppvärmningen var avklarad och det var dags att börja anstränga sig så var det såååå skönt. Gav mig f*n på att jag skulle klara av stationer som jag inte hade klarat av innan. Och det gjorde jag. Ja, inte alla tre varven, men 1,5 i alla fall....   Efteråt var det bara att sätta sig på cykeln och cykla hem i snövädret. Fick kliva av och gå två gånger då benen inte pallade med mer träning. Och idag har jag liiiite träningsvärk i ena skinkan (!), låren och i magen (om jag känner efter ordentligt).


Ledig dag idag. Slappa tänker jag då. Men nej då, efter frukosten gick A och jag ut och skottade. Sen tog vi oss en promenad till sambons jobb för att hämta bilen. Det blir lite tuffare att köra vagnen nu när det ligger lite snö. Sen var vi och veckohandlade. Där hade självscanningen lagt av så det vara bara att använda det gamla hederliga sättet. Fy vad konstigt det kändes. Efter det så blev det lunch på stan med en kompis. Nu sover pojken så nu kan jag ta det lite lugnt jag med.


Ikväll blir det en tripp till Eksjö för att träffa sambons kusin med familj. A's syssling blev 1 år i söndags och hennes mamma blir 34 i morgon. Så lite födelsedagsfirande blir det ikväll.


Imorgon har jag tagit semester. Men det blir inte lugnt för det. A ska till dagis redan kl 7 och jag ska sen vidare till Eksjö för att träffa ögonläkaren. Skönt att A får vara på dagis dock. Annars hade sambon också behövt vara ledig. A skulle ju ha gått ifall jag inte hade varit ledig så det enda som blir annorlunda är att han börjar en halvtimme tidigare och hämtas 3,5 timme tidigare. Så han får ju inte vara hela dagen eftersom jag ändå är ledig. Men det blir kanon så här.


Nej, nu ska jag ta tag i den där städningen. Kanske sparka ut julen i en del rum. Väntar på gardiner från Jotex. Trodde dem skulle komma idag, men än har jag inte sett några. Tråkigt!! 


So long!!    

Av Emmelie - 8 januari 2012 21:57

Idag ville sonen inte sova sååå länge. Kl 8 var det dags att kliva ur bingen. Idag skulle han äta gröt själv. Det gick inte så bra. Men han kämpar.   Bara att byta om efter den måltiden.


Efter ett par timmar bar det av till affären för att handla kvällens middag. Än så länge en aktivitet som sonen gillar och som håller honom lugn.


Vid tolv gick vi ut till lekparken tillsammans med grannarna. Där grillade vi korv, åkte pulka och killarna spelade lite "hockey". Ja alltså, de slog lite puckar mot ett mål som stod där. Det var trevligt. Men kallt. Både jag och sambon kände dock att det här vill vi göra om. Vi vill att A ska få ha den upplevelsen i sin barndom.... Men nästa gång ska jag vara mer förberedd. Ha varmare kläder och skor.


A somnade som en stock när vi kom in sen. Jag la mig själv i sängen och läste. Jätteskönt!! Sen var det dags att göra middag. Slottsstek stod på menyn. Första gången jag gjorde det. Men det blev bra faktiskt. Bättre än jag hade förväntat mig. Och det var inte svårt. Men däremot tar det tid, så det är ju ingen snabbmat direkt.  


Så med facit i hand blev det ingen städning idag heller. Skrämmande!!!


Nästa vecka är jag ledig två dagar. Skönt! Träning två dagar. Skönt! Hoppas jag... Vi får se. Har cirkelfys på måndag direkt efter 6,5 timmar arbete och sen ska jag köra ett nytt spinningpass på onsdag. Avancerar till medel.  


So long!!  

Ovido - Quiz & Flashcards