empal

Alla inlägg den 22 februari 2012

Av Emmelie - 22 februari 2012 20:43

Guuuud, vad skönt det var med lite träning idag. Kömpade på, klarade inte hela passet, men är nöjd med det jag klarade. Det kändes dock som om passet tog slut alldeles för fort. Men täntke att "ja, ja, det betyder väl bara att jag hade klarat att ta i mer". Men sen visade det sig att musikprogrammet hade hoppat över sista låten. Alla hade reagerat på att det verkade konstigt.  


På jobbet har det gått bra idag. Inget direkt som har retat mig. Har fått sov inatt så det kanske var därför. A sov hela natten, vi gick och lade oss tidigt och det var underbart.


Det känns faktiskt som om våren är på väg (peppar, peppar). Plusgrader lång ner på småtimmarna och regn. Det bådar gott i alla fall.


Imorgon blir det en lugn förmiddag. Jobb på kvällen. Det rullar på....


So long!! 

Av Emmelie - 22 februari 2012 20:31

En mycket bra bok. Har läst av författaren tidigare och jag blev inte besviken denna gång heller.


Familjen Cutters grannars blir brutalt mördade. Plötsligt har både familjen Cutter och de övriga invånarna i Promise Falls vaknat ur sin småstadsslummer. Varför blev de mördade? När polisen får reda på att Cutters son var inne i huset när morden begicks så tar det hela en vändning som hans föräldrar aldrig kunde tro. Men ju mer de gräver desto mer pekar det på att mördarna har tagit fel hus. Och fler och fler hemligheter kommer upp till ytan.


Spännande och det är svårt att lägga den ifrån sig. Men samtidigt känns det som om det är en nybörjardeckare.


Efter detta blir det Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson. 

Av Emmelie - 22 februari 2012 20:14

Fjärde och sista delen i serien om Shetlandsöarna. Lika bra som de tre första men slutet var inte som jag hade trott och förväntat mig.


Jimmy Perez och hans fästmö Fran har åkt till Jimmys "hemö". Det är dags för Fran att träffa sina svärföräldrar för första gången. De har ordnat en förlovningsfest åt paret där hela ön är inbjuden. Festen ska hållas på fågelstationen på ön. Det blir en trevlig tillställning.

  Men dagen efter upptäcks föreståndaren mördad. Skräcken sprider sog över ön. Det stormiga vädret gör att ingen kan lämna ön och de är fast där med en mördare. Jimmy får själv ta på sig utredningen och göra det första svåraste arbetet själv.

  När ytterligare en peron hittas mördad ställs Jimmy inför ett ännu större arbete. Hur ska han kunna hitta mördaren innan det sker ännu fler mord?


Spännande och välskriven bok. Man kan se de kala klipporna och vågorna som slår emot dem framför sig. Tråkigt att det är sista boken. Såg dock att författaren hade kommit ut med en ny bok, dock inte i denna serie.


Nu blir det Alltför nära av Linwood Barclay.

Ovido - Quiz & Flashcards