empal

Alla inlägg den 30 augusti 2011

Av Emmelie - 30 augusti 2011 22:31

  Min son är underbar. Det finns ingen så go spm han. Jag älskar honom.   


Idag har vi hunnit med en massa. A och jag började dagen med att lämna av sambon på hans jobb (jag vet, han är föräldraledig.....). Sen åkte vi och handlade mat, åkte hem och lämnade den och sen bar det av ner till Öppna Förskolan. Där fick han leka av sig i några timmar innan vi träffade Bea, Vicktor och Emelie för lite lunch på stan. Testade ett nytt fik och det var hur bra som helst. Dit kommer vi att gå fler gånger. Vid kl två var vi tillbaka på ÖF eftersom vi skulle till BVC som ligger i samma hus. Det var dags för A's 1-årskoll. Han var jätteduktig. Visade direkt för läkaren att han kunde gå, för det gör han nu. Hon klämde, kände och lyssnade. Vi vägde och mätte. Och så var det dags för sprutorna. Och det var inte kul. A skrek medan de stack och så fort de slutade så slutade han. Han var sååå duktig med tanke på att han hade gått upp tidigt och sedan inte sovit något på dan. Men sen hann jag inte långt i bilen innan han hade somnat.    Eftermiddagen/kvällen var sen lite grinigare än vanligt, men helt förståeligt. Efter ett gott bad, välling och saga så somnade han så gott inför natten. Älskade lille pojk!!!    Såg dessutom idag att hans tredje tand har kommit nu. En i överkäken....


Imorgon jobbar jag, 9,30-16. Sen ska jag hem, äta och så ner till Friskis & Svettis för mitt första träningspass.    Det blev ett spinningpass. Det ska bli intressant!!  


Av Emmelie - 30 augusti 2011 20:27

Tredje boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. Då det var ett tag sen som jag läste nummer två så tog det ett tag innan jag hängde med i storyn.


Cecilia är sjukskriven från sitt jobb efter ett överfall som hon var med om. Men hon går med på att hoppa in ett pass när chefen ringer henne. Lagom till när hon ska gå hem så ringer det envist på dörren, men när personalen låser upp den så är det ingen som kommer in. Cecilia bestämmer sig för att gå och kolla om hon kan se någon. När hon kommer ut ser hon inte en människa, däremot en babylift med en liten baby i. Snabbt tar hon sig in med barnet för att få in henne i värmen. Vem lämnar ett nyfött barn utanför sjukhuset? Och varför? Fyrbarnsmamman Cecilia kan inte förstå hur man kan göra något sådant.


Det händer en hel del i denna bok. Man drivs hela tiden framåt. Men jag tyckte dock att det handlade väldigt lite om just hittebarnet. Men en väldigt bra bok!


Nästa blir Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen.

Ovido - Quiz & Flashcards