empal

Alla inlägg under oktober 2011

Av Emmelie - 6 oktober 2011 20:44

Ja, då har man varit på sitt första föräldrarmöte. Kände mig ganksa malplacerad till att börja med och sen kände jag mig ganska vuxen. Sambon, sonen och jag var ju nere på förmiddagen på förskolan. Men hela småbarnsgruppen hade precis gått iväg på en promenad. Vi fick ändå en liten rundtur i lokalerna. En ur personalen ringde senare och det visade sig att hon hade sökt oss hela veckan, fast på svärföräldrarnas nummer. Hon föreslog dock att jag skulle komma på mötet för att träffa de andra föräldrarna och för att prata om inskolningen. Fick även ändra lite på schemat som jag hade anmält. Det tråkiga är att det är bara onsdagar som han får vara med hela dagen. Alla andra dagar missar han alla utflykter och promenader. Men jag kanske ska vara glad att han snittar bara 15 timmar i veckan nu när han är så liten.... Fast samtidigt är det ju bara fram till jul, då kommer julschemat, och efter nyår så kommer ännu ett schema..... Men men, det är ju bara att vänta och se och göra det bästa av situationen....


Vad har jag annars gjort idag??? Inte mycket. Städat. Mamma kommer imorgon. Kul om det är lite i ordning i alla fall. Som tur var så hann jag inte dammsuga och svabba, åt ris till middag och hälften av A's tallrik hamnade på golvet, både omedvetet och medvetet...    Så imorgon blir det dammsugning och svabbning. Men det blir på eftermiddagen, tänkte se om jag kunde åka och hälsa på en kompis på förmiddagen.


Nu ska jag mysa ner mig med en bok. Sambon är hos grannen och A sover.   

Av Emmelie - 4 oktober 2011 20:36

A's dagisplats är bekräftad.    Nu kunde jag logga in på kommunens sida och anmäla inkomster och schema. Kunde även se vilka hans kamrater var. En arbetskamrat har sin son där och sen känner jag igen ett namn från Öppna Förskolan. Vet inte om jag gjorde rätt när jag lade in schemat så jag får kolla det på torsdag. Då ska vi upp till förskolan och hälsa på. Vill kolla lite med dem om inskolningen och så. Och eftersom jag kommer att skola in honom kan det kanske vara bra om sambon träffar dem innan, så att de vet vem han är....   


Idag har det varit en utedag. Först var A och jag på ÖF, som hade utevecka. Efter två timmar i lekparken så åt vi lunch med Erica. Gick väl så där, A var skittrött. Åkte hem, sov i två timmar (A alltså) och sen blev det en härlig promenad med Sandra och Elias (tack, för en jättetrevlig eftermiddag, måste göras igen). Efter lite kaffe och snack hemma hos dem gick vi hem. Blev mötta av sambon halvvägs och följde med honom till pizzerian. När vi sent om sider kom hem så blev det välling för pojken och sedan sängen.


Imorgon blir det jobb, sedan träning och sedan tv hos grannarna. Sen är jag ledig i fyra dagar. Härligt!!!!  

Dop

Av Emmelie - 1 oktober 2011 19:17

Klockan är kvart över sju en lördagskväll och jag skulle kunna gå och lägga mig nu. Jag är sååå hiiiimla trött. Idag har det varit en aktiv dag. Vaknade kl 7 som vanligt av att sonen började leva om i sin säng. Tänkte åka och bada med honom, men hittade inte min bikiniöverdel så det blev inget med det. Åkte istället iväg och köpte blommor och blomjord, Hittade jättecoola ljung på Växtkraft. De var färgade i alla möjliga färger. Funderade på att köpa röda, gula och blå (eftersom vi är DIFare)  , men det blev blå och lila istället. Var förbi jobbet och sen hem. Gav sonen lunch och sedan i säng med honom. Passade på att plantera mina ljung och sen ta det lite lugnt. På eftermiddagen var vi på dop. Mitt lilla fadderbarn Vicktor döptes. Han skötte sig jättebra. En liten ängel. Annat var det med min pojk. Skrek och levde. Sambon fick gå ut med honom.... Tack Bea för en underbart trevlig eftermiddag. Du hade gjort det sååå fint!   


Har äntligen fått besked om dagisplats nu. Hade fått ett brev från kommunen igår. Vi fick vårt förstaval. Inskolningen är om två veckor. Vilket innebär att jag måste ta föräldraledigt igen. Surt!! Men men, det är bara att acceptera. Hoppas inskolningen går fort bara. Tror dock inte att det kommer att vara några problem.


Nu har sambon kommit hem från att ha åkt skridskor i den nya ishallen!. Så nu blir det lördagsmys!!

Ovido - Quiz & Flashcards