empal

Alla inlägg den 29 juni 2011

Av Emmelie - 29 juni 2011 21:27

Midsommar. En helg som alla andra. På midsommaraftonen var vi hos svärföräldrarna. Det var ganska trevligt. Sambons morbror var med. Det var trevligt. Mindre trevligt var att A's kusin hade ögoninflamation. Härligt!! Så stora delar av dagen gick åt att hålla koll så att A inte fick tag i något som kusinen hade hållt i. Med facit i hand så gick det bra. Har inte märkt något på A än.

Lördagen spenderade vi åter hos svärföräldrarna. Denna gång var det GP-speedway. Det var lika trevligt som alltid. På söndagen gjorde vi ingenting. Vad jag minns i alla fall.... Jo, sambon satte upp fläkten i badrummet    och jag.... tog hand om A!


Sen har det inte hänt mycket. Måndagen satt A och jag hemma. JO, vi var och hämtade en sänggavel som vi skulle köpa av en arbetskamrat. Och så monterade vi upp den. I tisdags jobbade sambon över. A fick bada i sin "bassäng" för första gången. Men det var nog rätt så kallt trots att solen hade legat på hela dagen. På kvällen var A på sin första speedwaymatch. Det gick super. Han hade på sig sina fina öronskydd och satt mest och pulade med annat än att kolla på speedway. Men traktorerna var ganska spännande. Och flaggorna. Synd bara att det stod Dackarna på dem han kollade på.....   


Idag tog jag och A med oss vårt bästa shoppinghumör och åkte till Jkpg och IKEA: Sällskap fick vi av Alexandra och Wilma. Hur gött som helst. Åkte tidigt så vi var där strax efter öppning. Knappt något folk och parkering på familjeparkeringen. Tog oss en runda på IKEA. Handlade bara småprylar. Sen blev det lite lunch på A6 för att sen gå skilda vägar. Jag hade så mycket att titta på. Men kom hem med knappt någonting. Hade tänkt köpa en ny garderob. Men allt jag kom hem med var 2 par skor till A, ett par skor till mig, en för lite BH och lite smink. Så för att stilla shoppingsuget så tänker jag ta mig en tur ner till vår lilla galleria imorgon.   


Förutom shopping imorgon så står städning på schemat. På fredag stick vi till Uppsala och det är ju alltid skönt att komma hem till ett rent hus!!


So long! 

Av Emmelie - 29 juni 2011 21:16

Ännu en bra bok av Karin Alfredsson. Många av likheterna med verkligheten är avsiktliga och det är svårt att tro att detta pågår under vår moderna tid.


Ellen Elg är hemma och mammaledig. Hon trivs med att vara hemma och ta hand om sin familj. Dessutom har hon och hennes man kommit överens om att till hösten kan hon börja jobba och han ska vara hemma. Men så får hon ett samtal. Hon får ett erbjudande hon inte kan tacka nej till, men det ändrar deras planer. Hur ska hon lägga fram detta för sin man utan att han blir allt för förbannad??

   I Polen är det oroligt. Abort är olagligt och det finns en grupp polacker som kan göra allt för att fortsätta ha det så. Samtidigt lägger skeppet Aurora till vid Polens kust. Ombord kliver livrädda gravida flickor. Ute till havs kommer de att kunna bli av med sin börda. Utan att någon vet. Eller?


Em mycket bra bok. Dock lite irriterande att det först är nutid och sen i en mycket stor del av boken dåtid. Men det kanske har med förväntningen att göra.


Nästa bok blir Bumerang av Tatiana De Rosnay.

Ovido - Quiz & Flashcards