empal

Alla inlägg den 9 juni 2011

Av Emmelie - 9 juni 2011 09:44

Fy för denna värmen. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Inte sonen heller. Fast idag är det inte så farligt. 19 grader kl 9. Ingen sol, men varmt är det ändå.


A är väldigt grinig just nu. Han har det verkligen inte lätt. Det är varmt, han är förkyld och så är tänder på väg. Han har fått den högra framtanden nertill. Nu är den vänstra på väg upp. Läggningarna på kvällarna har varit knepiga. Beror nog på allt som jag räknade upp innan. Men det känns så hopplöst när man försöker med allt och inget fungerar. Igår när han vaknade första gången tog jag ner honom i gillestugan. Mycket svalare där. I sitt täcke, han hade ju trots allt inga kläder på sig, och med en vattenflaska i handen så somnade han om ganska fort. Men sen vaknade han igen efter att jag hade lagt tillbaka honom i sängen.  Denna gång hjälpte ingenting. Han fick komma upp och ut ur sitt rum, han fick vatten (men ville inget ha) och jag smörjde tandköttet med Alvedon. Ingenting fungerade. Till slut så gav jag honom 1 ml Alvedon. Jag vet att man inte ska ge Alvedon i onödan, men han hade sååå ont. Det måsta han ha haft, för några minuter senare så somnade han. Och sov hela natten. Lilla gubben!!! Jag lider verkligen med han.


Allt går så fort nu. Han håller vällingflaskan själv. Rycker den ifrån mig medan vi går och sätter oss i hans soffa. Han har fått tänder, han säger "mamma" mer tydligt nu och han verkar veta vad han säger. Har kommit på han med att sitta upp i sängen när jag kommer in och ska ta upp honom.   Han fixar dock inte att sätta sig upp på golvet. Men det kommer nog snart med. Ja, vart tog tiden vägen????


Var hos diabetessköterskan igår. Det gick bra. Hade varken höjt eller sänkt långtidsvärdet. Nu ska jag börja ta lite mer insulin till måltiderna så får vi se om det blir någon ordning på torpet. Hoppas att allt blir lite lättare när jag börjar jobba sen. Sambon har bara jobbat över en dag denna veckan. Det är skönt. Idag blir det en lugn dag hemma. Vad helgen har att bjuda på vet jag icke....


So long!!

Ovido - Quiz & Flashcards