empal

Alla inlägg den 20 mars 2009

Av Emmelie - 20 mars 2009 22:04

Nej, du ser inte fel. jag skriver denna recension samma dag som den sista. Men jag glömde skriva om denna med innan.


Jag är inget fan av böcker som handlar om tidigare tider, men jag måste säga att denna var riktigt bra. Den handlar om släckten Såbjörn och hans familj. Hans fru försvinner en natt utan några spår. Detta sätter tydliga spår på både Såbjörn och på gården som han huserar. Hans två söner växer upp utan sin mor men blir två ordentliga karlar. Ja, ifall de bara ville göra som Såbjön ville. Men nej, ingen av dem vill ta över företaget som deras far driver. De vill istället ut med handelsbåtarna och se världen. Den äldste gör detta och återvänder hem till Blecinga med en blivande fru från Europa. Där återses de båda bröderna som skiljdes som ovänner. Ilskan finns fortfarande kvar och ett triangeldrama blossar upp när det inte blir som bröderna hade tänk sig.


Det som är lite intressant med denna boken är att nästa bok i serien skrivs av en annan författare. Nu kommer jag inte ihåg vad hon heter. Men det ska bli kul och se hur de knyter ihop sina böcker. Som jag fattar det så har den andra författaren precis börjat skriva på sin del.


Nu läser jag Svart som natten av Ann Cleeves.

Av Emmelie - 20 mars 2009 21:56

Läste ut den för ett tag sen men har glömt skriva recension. Så här kommer den:


Boken var jättebra. Det var lättläst och ändå så att man fastnar. Kam har inte pratat med sin bästa vän(Adele) på flera år efter att hon fick veta att hennes bästa kompis hade barn med Kams fästman. Denne man har hon inte heller kontakt med. Men efter ett brev på sin födelsedag, om att Adele ligger på dödsbädden, så tar Kam kontakt med henne. Adele har cancer och har inte lång tid kvar, men hon har en sista önskan. Det är att Kam ska adoptera hennes dotter efter att hon har gått bort. Kam, som har lovat sig själv att aldrig skaffa barn, vet inte hur hon ska göra. Men allt går fort och plötsligt sitter hon där med Adeles dotter och sin bästa vän bortgången. Samtidigt träffar Kam en man och inleder ett förhållande med barnets inblandning. Problemet är att Kam inte kan adoptera barnet eftersom hon vet att fadern fortfarande är i livet. Hon måste få honom att gå med på det. Så nu måste hon träffa sitt ex igen...


Ja, helt klart värd att läsa. Nästa bok blir Släkten - Blodsband av Katarina Mazetti. Den första i en serie om svenskar på 900-talet.

Av Emmelie - 20 mars 2009 21:47

Nu har mna bott i huset i tre veckor och känner att man kan börja leva lite normalt igen... Trodde jag ja... Vi har ju rivit ner några överskåp i köket och efter dem så har det blivit ett stort tomrum i taket som inte är målat. Det var ju bara att sätta igång och slipa till det då så att man kan måla taket sedan. Och när vi ändå håller på så tänkte vi ta stommen till de resterande köksskåpen. Det behövs verkligen. De är alldeles gula. Så det var bara att plocka ner allt köksposlin i lådor igen. Hur roligt är det egentligen??


Ja ja, vi planerade att måla tak och stomme i helgen. Men nu har vi också blivit bjudna till kompisarna som fick barn häromdagen. Och vi måste ju bara åka och kolla på det lilla knytet. =)


Har äntligen fått igång telefonen. Efter att vi fick vår telefoniadapter så trodde vi ju att allt skulle gå fint fint. "Trodde" vi ja. Nej, hur vi än kopplade sladdar hit och dit fick vi det inte att fungera. Då ringer min sambo företaget och då visade det sig två saker: 1 - vi var tvungna att byta ip-adress i datorn och 2 - huset var inte förberett för den här tekniken. Men herregud, kunde dem inte ha sett det lite tidigare. Typ när de kopplade in telefonen. Men men, nu har vi telefon och även om inga ringer så är det jätteskönt...


Usch, måste skaffa en router så att jag kan sitta vid min dator och skriva. Det är jobbigt att sitta vi den stationära. Får kolla på en sådan i morgon.


So long... =)

Ovido - Quiz & Flashcards