empal

Alla inlägg den 18 april 2010

Av Emmelie - 18 april 2010 13:26

Andra boken i serien om Släkten.


Boken utspelar sig i 1000-talets Sverige. Sigrid bor tillsammans med min mamma, pappa och lillebror på gården Östergård. Och en till lillebror är på väg. Medan hennes mor ligger i födslovärkar så får Sigrid i uppdrag att ta hand om sin första bror. Men hon somnar och när hon vaknar är hon borta. Förtvivlat letar hon efter honom på hela gården och tillslut måste hon ge sig ut i den hemska skogen. Hennes hopp börjar tyna. Hon hittar honom i en dunge tillsammans med tre karlar hon inte känner igen. Hon står tyst och ser på. Vill inte att de ska se henne. Plötsligt puttar någon omkull henne och medan han håller fast henne gör han hemska saker.


Sigrid och hennes lillebror tar sig tll slut tillbaka till gården. Men vad hon har varit med om håller hon inom sig. Hennes liv blir sen inte som hon föreställt sig. Hon blir bortlovad av far och plötsligt måste hon växa upp.


Boken var helt OK. Men jag blev nog lite besviken. Trodde att den skulle vara en direkt fortsättning på första boken, men med ett hopp på 100 år så har man missat ett par släktled och det tog ett tag innan man fattade hur de två olika släktena satt ihop.


Nästa bok blir Utan ett ord av Linwood Barclay.

Av Emmelie - 18 april 2010 13:12

Åh, vad rolig hon är. Kinsella kan verkligen skriva. Underbart!!


Det sista Samantha trodde att hon skulle behöva göra var att lära sig att laga mat, och att tvätta, och stryka och ta hand om ett helt hushåll. Men när denna högt stående advokat gör ett stort misstag på jobbet väljer hon att fly. Hon hamnar på landsorten och genom ett missförstånd är hon helt plötsligt hushållerska hos ett rikt par. Vad ska hon göra? Hon kan ju ingenting på hushållsarbete. Men det är klart... en vecka semester och göra någonting annat kan hon ju faktiskt behöva. Så hon ljuger och säger att hon jättegärna vill ha jobbet och att hon har bra erfarenheter. Men snabbt hopar sig problemen.... Lösningen blir inte riktigt som hon hade tänkt sig...


En helt underbar bok. Lättsam, roligt och lättläst. Men samtidigt finns det alltid en lite hjältinna med som man kan se upp till. Och så får man inte glömma kärleken....


Nästa bok blir Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg.

Av Emmelie - 18 april 2010 13:02

Åh, så bra. Ann Cleeves är så bra. Tredje boken i en serie av fyra, varav varje bok representerar en årstid.


Rött stoft utspelar sig på våren på Whalsey, en av de mindre Shetlandsöarna. Vid en utgrävning hittas det gamla ben. Invånarna blir nyfikna och undrar om de verkligen är gamla eller om det kan vara ben från deras livstid. När gumman som äger marken blir skjuten en natt börjar misstankarna vandra. Polisen kallas dit och till en början ser det ut som en vådaskjutning. Men den utsända polismannen ger sig inte. Han har på känn att det är något annat i som pågår. Efter mycket diskussioner med sin chef får han möjlighet att undersöka sakern ordentligt. Aldrig hade han trott att svaret skulle bli det det blev....


Mycket bra bok. Och nu väntar jag bara på nästa och den sista.


Efter detta blir det Karriär och Köksbesvär av Sophie Kinsella.

Av Emmelie - 18 april 2010 12:28

Hade tjejmiddag igår. Skitkul. Alltid lika trevligt. Det är helt otorligt att man kan sitta och snacka om allt mellan himmel och jord i 7 timmar utan att tröttna. Och man blir alltid lika besviken när folket går hem. Det blev en trerättersmiddag bestående av Thaisoppa, Kyckling- och baconpaj och Yoghurtpannacotta till efterrätt. Första gången jag gjorde pannacotta. Men det var inte så svårt. Var lite rädd att den inte skulle hinna stelna, men det gjorde den. Det enda som blev lite fel var att jag hade i honungen för sent så den klumpade sig. Jag hoppas att dem som fick klumparna gillar honung.


Alex, det var jättekul att du kom över. Nästa gång får du vara med hela kvällen så ska du se att det inte bara blir jobbsnack. Även om det oftast blir så när man är 4 av 5 som jobbar på samma ställe. Och den 5:e dessutom har jobbat där innan.


Idag blir det barnkalas. Sambons kusinbarn fyller 2 år. Sen blir det grillning och film hemma hos grannarna. Får passa på innan de flyttar.   

Ovido - Quiz & Flashcards