empal

Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av Emmelie - 30 augusti 2009 13:11

Nja, detta var nog ingen favorit. Den var dock lättläst och verkligehetsnära.


Cecilia Lund är barnmorska, fru och mamma till fyra. Hennes liv rullar på utan några större problem. Men så plötsligt en dag så stor en kille utanför dörren och påstår att hennes man är hans pappa. Hur handlar man med sådant? Dessutom är hennes man på väg på en jobbresa. När han kommer tillbaka vänds hela hennes liv upp och ner. Inget blir som det tidigare har varit. Allt ställs på sin spets när hennes äldsta son hämnar i fel händer.


Ja, en bra bok att läsa när inget att finns.


Nu bli det Luftslott med Sheila O'Flanagan.

Av Emmelie - 30 augusti 2009 12:57

I fredags var jag ledig. Eller jag var uppe på jobbet en sväng för att gå på ett möte, men annars var det en dag fylld med att ränna ärenden. Innan mötet hann jag dock med att göra egen svartvinbärsgele för första gången. Vet inte hur den smakar än, men så här ser burkarna ut.


Sen på kvällen var det film med grannarna. På lördagen jobbade jag på förmiddagen och sen hann jag knappt hem innan det var dags att dra iväg på kräftskiva/födelsedagsfest. Fan, vad trött jag var. Hade heller inte ätit något på hela dagen. Och så serverar de surströmming först, vilket jag hatar. Sen skulle de leka. Jag vägrade. Men det innebar också att maten drog ut på tiden. Kl 8 blev det kräftor, paj och sallad. Äntligen!! Var dö hungrig. Sen skulle de spela (efter att 5 stycken hade däckat). Det sket jag i med och myste i soffan istället med ett av barnen. Vi kollade på Asterix. =) Vi halv 1 åkte vi äntligen hem.


Så idag väntar jobbet. Börjar klockan 16. Inte roligt. Men det är bara att ta sig igenom.

Av Emmelie - 30 augusti 2009 12:51

Andra boken av Stieg Larsson. Denna var det väl lite mera fast i, men tycker fortfarande inte att han är speciell.


Mikael Blomkvist bli indragen i ytterligare en konstig historia när hans kollega och dennes flickvän plötsligt blir mördade. De har kommit på något känsligt. Inte blir det bättre när Lisbeth Salander blir misstänkt för mordet. Många nystan måste trasslas upp och Lisbeth måste släppa in folk närmare in på livet än hon vill.


Ja, det var bra, men inte mer. En skön thriller helt enkelt.


Bedragen av Katerina Janouch blir nästa bok.

Ovido - Quiz & Flashcards