empal

Alla inlägg den 14 augusti 2009

Av Emmelie - 14 augusti 2009 09:37

Denna bok var bättre. Jag gillade verkligen upplägget med att man får följa olika människor i livet och deras koppling till den magiska källan.


Källan ligger i den irländska småstaden Rossmore. Allt har lunkat på i staden och från att ha varit en lugn sömnig stad har det nu blivit ett växande affärscentrum. Nu planeras det att det ska dras en genomfartsled genom Rossmore och det skulle innebära att källan försvinner. Detta måste nu ortsborna ta ett beslut om hur de vill ha det. Och meningarna är många.


En mycket bra och lättsam bok som hela tiden återkommer till den magiska källan.


Nu ska jag ge mig på Stieg Larssons första bok; Män som hatar kvinnor.

Av Emmelie - 14 augusti 2009 09:31

Tänkte att denna går ju fort att läsa då jag har semester och allt. Men nej då, höll på i flera veckor. Dels för att den var ganska tåkig och dels för att jag umgicks med sambon istället för att läsa.


Boken handlar om Emily som har allt, ett bra jobb, en bra pojkvän och en bra bostad. Men plötsligt får hon för sig att detta inte är enligt henens önskemål. Hon bryter med pojkvännen och säger upp sig från jobbet. Samtidigt så blir hennes farfar väldigt dålig och då hennes pappa är fullt upp med "att styra Connecticut" får hon ta på sig att ansvaret att lösa det.


Jag kände att det aldrig hände någonting utan det var bara en slät berättelse om en människa. Nej, ingen favorit precis.


Efter detta blir det Den magiska källan av Maeve Binchy.

Ovido - Quiz & Flashcards