empal

Alla inlägg den 13 juli 2011

Av Emmelie - 13 juli 2011 20:48

Gud, vad dagarna går långsamt just nu. Fast ändå inte om jag tänker efter. I måndags tog A och jag det lugnt. Jag passade på att klippa gräset (vilket sambon hade sagt att han skulle göra på söndagen och det vet vi ju hur det gick). Kände mig jättestolt som fick igång gräsklipparen och orkade klippa hela gräsmattan. Men sen kom jag på att det är flera av mina vänner som klipper deras gräsmattor. Jag är nog ganska sent ute i den utvecklingen.  På tisdagen gick vi först till sambons jobb för att hämta bilen. Sen handlade vi, hem och lämna maten, ner till stan och fika med en kompis, ut till Landsbro och träffa en annan kompis, hem och hämta sambon och sen kunde vi äntligen vila. Full rulle hela dagen. Idag har vi inte gjort ett skit. Tog en promenad efter att A hade sovit sin eftermiddagslur. Innan sänggående fick han bada bubbelbad. Det gillade han.


A har ju kommit på en massa bus nu. Som att gräva i blomkrukorna, ta tag i DVDn mm. Så även om vi är hemma och tar det lugnt så är det inte en lugn stund nu. Hela tiden ska han passas på. Och han vet så väl att han inte får. För innan han gör buset så kollar han om jag tittar. Han är så himla go.....   


Sambon har jobbat över varje dag denna vecka. Skittråkigt eftersom det är sista veckan innan semestern. Men men... Problemet är att vi skulle hämta virke till takbytet nästa vecka. Men nu hinner inte han. Så hans far ska fixa det imorgon innan han åker till Stockholm. Sen kommer alla hängrännor och stuprör imorgon. usch, vart ska allt få plats??? Och just det, containern kommer på fredag med. Och på lördag kommer brorsan och hans tjej och på söndag andra brorsan och hans dotter. Det känns som om resterande dagar kommer att gå ganska fort.   

Av Emmelie - 13 juli 2011 20:37

Åh, äntligen en ny bok av Mari Jungstedt. Jag vet, den kom ut för länge sen. Men om man måste ha pocket så får man vänta lite.


Det sker ett brutalt överfall på gotlänska halvön Furillen. Den drabbade fotografen är där för ett fotojobb tillsammans med stylist, frisör, sminkös och modellen Jenny. Utgången för om fotografen ska klara sig eller inte är oviss. Då sker nästa överfall. Denna gång går det vägen. Chefen för agenturen som Jenny jobbar för blir mördad på sitt kontor. Vem har gjort detta? Är det samma person? Och är det Jennys tur nästa gång?

   Samtidigt ligger Agnes på Anorexiaklinken i Stockholm. Hon jobbade för samma agentur ett tag. Men pressen på att gå ner i vikt gjorde att hon hamnade på kliniken istället. De två flickornas öde flätas snart samman. Men inte på vilket sätt som helst.


En mycket bra bok. Väldigt svår att lägga i från sig. Hade jag haft en hängmatta, hade jag legat i den med denna bok konstant.


Nu blir det Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen.

Av Emmelie - 13 juli 2011 20:28

Visste inte riktigt vad detta var för bok när jag beställde den, men det va den bästa de hade att erbjuda.


Antoine Rey tar med sin syster Mélanie på en resa. Det är hennes fyrtioårspresent. Resan går till en sommarort som de brukade besöka som barn. Många minnen bubblar upp till ytan. Sista dagen är Mélanie väldigt tyst. Hon intygar sin bror att det inte är något speciellt. Men när de sätter sig i bilen för att åka hem till Paris så säger Mélanie att hon kommer ihåg en speciell sak som hände sista sommaren de var på orten. Sekunden senare åker de av vägen. Detta blir början på en lång känsloresa med många frågor och en hel del överraskningar.


Den var faktiskt riktigt bra. Slutade dock inte som jag ville. Men helt klart värd att läsa. Mycket händer och man åker berg- och dalbana mellan känslorna.


Efter detta blir det Den farliga leken av Mari Jungstedt. 

Ovido - Quiz & Flashcards